Extra link a Facebook oldalunkra

A Facebook oldalunkról számos látogatót kaphat weboldalunk, de egy kis ügyességgel még több látogatóra is szert tehetünk. A Facebook oldalakon ugyanis lehetőség van egy, vagy több extra link elhelyezésére, melyekre kattintva a látogatók könnyen elérhetik honlapunkat.

Az alábbi képeken az Új MÁV Blog Facebook oldalán mutatjuk be, mit is kell tenni ezért az extra linkekért.

Extra link a Facebook oldalunkra

Ajándék link a Facebook oldalunkra

A képen látható, hogy a Facebook oldalon szerepel az Új MÁV Blog két linkje. Ennek beállításához csak kattintsunk a bekarikázott területre, vagy az alatta található Névjegy linkre, s bejön az oldal “Rólunk” elnevezésű szekciója:

Facebook tippek-trükkök

Itt kattintsunk a szerkesztés gombra, s végül adjuk meg a kívánt leírást a Short Description (Rövid leírás) részben. Az ide beszúrt linkek automatikusan linkként jelennek meg, így nem kell kódot beszúrnunk, csak magát az URL-t:

Facebook linkek a weboldalra

Ezután már nincs más dolgunk, mint elmenteni a beállításokat. Ahogy látható, ez a folyamat az oldal beállításainál, az Alapadatok részre kattintva is megtehetőek, de talán a leírtaknak megfelelően a legegyszerűbb, mert nem kell keresgélni a beállítások között.

Mire jó ez a trükk? Arra, hogy extra linket adjunk a Facebook oldalunkhoz, s arra kattintva a látogatók eljuthassanak a weboldalunkra.

Mire nem jó ez a trükk? Keresőoptimalizálásra, illetve linképítésre, hiszen a Facebook ezekhez a linkekhez egy nofollow attribútumot ad, ami azt jelzi a keresőrobotoknak (közte a Google-nek), hogy ne vegyék figyelembe a linket.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *