Egy tál hentes tokány sült burgonyával

Hentes tokány recept

A hentes tokány egy igazi magyar recept, olyan étel, melyet mindenki szeret. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető az alábbi recepttel. A recept eredetijét itt találtuk: hentes tokány recept.

Ami kell

A hentes tokányhoz szükség lesz 1 kg csont nélküli tarjára, 20 dkg baconszalonnára vagy gépsonkára, 15 vagy 20 dkg húsos szalonnára, melyet fel kell kockázni, 5 darab savanyú ubira, 1 kávéskanál majorannára, 1 kávéskanál pirospaprikára és 1 kávéskanál ételízesítőre. Zsiradéknak felhasználható zsír, olaj vagy bármi más is.

Elkészítés

A húst, a tarját és az uborkát csíkokra vágom, majd a szalonnát apróra kockázva feldobom egy kis zsíron. Amint megpirult, hozzáadom a felkockázott húst, s addig pirítom, míg a hús ki nem fehéredik.

Ekkor megszórom pirospaprikával és a többi fűszerrel, majd felöntöm vízzel, és addig főzöm, míg a hús puha nem lesz. Beledobom a tarját és az uborkát, s pár percig még összefőzöm.

Sült burgonya vagy rizs a legjobb köret hozzá.

Egy tál hentes tokány sült burgonyával